Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte templomunk Mindszenty József kamarakórusa

2011. december 2. (péntek) 18:48

DSC_1316internet2011. november 27-én, Advent 1. vasárnapjának esti szentmiséjén ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját templomunk Mindszenty József kamarakórusa. A hálaadó szentmisét Stróber László esperes, apátplébános mutatta be és ajánlotta a kórus élő és elhunyt tagjaiért. Együtt ünnepelték s emlékeztek a kamarakórussal a hajdani, már nem aktív kórustagok is, kik még erejük s lehetőségük engedte, példaértékű felelősségtudattal és önzetlenséggel végezték énekes szolgálatukat.

    A szentmisén ősbemutató jelleggel hangzott el plébániánk ígéretes ifjú tehetségének, Dankos Attilának az énekkarszámára írt oltáriszentséget dicsőítő kórusműve „O salutaris hostia” címmel. (A mű a zene nyelvén gyönyörűen megfogalmazott oltáriszentség elé borulásával egy mély érzésű ifjú kiváló zenei tehetségéről tesz tanúbizonyságot.)

DSC_1330internet A kórus tagjai a szentmisében ünnepélyes fogadalmat is tettek az elkötelezett énekes Istendicsőítésre s a szertartás végén a szívbemarkolóan szép Csángó Úrangyala imádságot énekelve már a jubileum utáni, új egyházi év szolgálataira kérték Istenünk segítségét és áldását.

DSC_1286internet DSC_1288internet

DSC_1309internet