Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Új épülettel bővült a 15 éves Óvoda

2012. október 1. (hétfő) 17:50

Egy szeptemberi őszi délutánon szép ünnepségben volt részünk a Szent Család Óvodában.

Egyrészt 15 évvel ezelőtt kezdte meg működését az óvoda, másrészt pedig sor került a tornaszoba megáldására és felavatására is.

Az udvaron a szabadtéri, püspöki koncelebrációs szentmisét dr. Veres András megyés főpásztor úr mutatta be, melyen részt vett még Molnár János atya a püspöki titkár, valamint Stróber László apátplébános úr, Gombos Bálint és Óra Krisztián atya, plébániánk egykori és jelenlegi káplánja is.host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F105151335238583306735%2Falbumid%2F5794367633393191537%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu

A szépszámú hívők (szülők, nagyszülők, meghívott vendégek) először Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető köszöntőjét hallhatták, aki elég részletesen elmondta, hogyan kezdődött a tornaszoba kialakítása. Kb. 3 éve jött a lehetőség az óvoda szomszédságában lévő családi ház megvételére, de anyagi forrás nem állt rendelkezésre. A megvételhez szükséges pénzösszeg jelentős részét Németországból szerezték meg és ezt helyi forrásokkal kiegészítve kerülhetett sor a vételre. 1,5 -2 éves felújítási munkát követően jött el a várva várt pillanat, vagyis a felszentelés ideje.

A misén a zenei szolgálatot Sziráki Péter és lelkes csapata látta el.

Püspök atya prédikációjában arról szólt röviden, hogy mindenkiben, vagyis felnőttben és gyermekben egyaránt ott motoszkál az Isten utáni vágy és arra buzdított minket, hogy tartsuk is meg ezt a vágyat a hétköznapi nehézségek, megpróbáltatások idején is.

Szentmise után az óvodás szülők kórusa egy szép éneket adott elő, majd átvonultunk a felújított ház elé, ahol püspök atya felszentelte, majd Gyutai Csaba polgármester úr a nemzetiszínű szalag átvágásával avatta fel a tornaszobát magába foglaló épületet.

Közösen megtekintettük belülről is az épületet, melynek emeleti részén került kialakításra a szépen felújított szoba.

Az agapé előtt még egy ünnepi pillanatra is sor került: "15 éves a Szent Család Óvoda " felirattal díszített tortát kezdett szeletelni a püspök atya az óvodások élénk figyelme mellett.

Az igen szép őszi időben sokáig eltartott a kötetlen beszélgetés az udvaron és közben meg lehetett tekinteni egy fotóösszeállitást a tornaszoba létrejöttével kapcsolatban.

A mai ünnepség után már nemcsak a lelki, hanem a testi igényeket is jobban ki tudja elégíteni az óvoda.

Szeles Miklós