Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

TENGERTŐL – TENGERIG, A czestochowai Fekete Madonna a Kertvárosban

2012. szeptember 23. (vasárnap) 12:02

Szeptember 16-án, Zalaegerszeg – Kertvárosban a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére épült templomban fogadtuk a czestochowai Fekete Madonna kegykép másolatát. A kegykép zarándoklata, vagy ahogy a szervezők nevezik: az életvédők „bujdosása” 2012. június 14-én Vlagyivosztok óceáni kikötőjében kezdődött. A Gondviselő Miasszonyunkról elnevezett ortodox katedrálisban különleges szertartás keretében énekelték el a Tenger Csillaga dicséretére íródott ősi himnuszt, az Akathisztoszt, hogy aztán a Szent Miklós nevét viselő főszékesegyházba, majd pedig a Szűz Mária Mennymeneteléről elnevezett templomba kísérjék.

A Távol Keletről Fatimáig tartó vándorolás során az ősi ikon hasonmása tizennyolcezer kilométert utazik majd. A már megtett kilencezer kilométernyi „bujdosása” során szeptember 8-án Kassáról érkezett Magyarországra. Tőlünk kárpátaljai, romániai (erdélyi) és vajdasági, majd ismét magyarországi látogatása után 16-án Szlovéniába megy, hogy Karácsonykor megérkezzen Fatimába. Magyarországi útvonala során több települést is érintett, így: Olaszliszka – Máriapócs – Debrecen – Szeged – Pécs – Kaposvár – Budapest – Veszprém – Szombathely – Őriszentpéter és Zalaegerszeg. host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F105151335238583306735%2Falbumid%2F5791307601279718161%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu

A zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Kertvárosi, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére épül templomban szeptember 16-án, vasárnap 18 órakor fogadhassa a kegykép másolatát, s így ezzel lehetőség nyílt városunkban közös és csendes imára Szűz Mária közbenjárását kérve.

Az esti, 6 órai szentmisére érkező Szűzanya kegyképét a czestochowai, Czarna Madonna – Fekete Madonna – énekkel, és Pintérné Kálmán Marianna üdvözlő szavaival köszöntöttük, majd Bokor Zoltán atya mutatta be a legszentebb áldozatot, a szentmisét. A szentmise után Dr. Téglásy Imre az Alfa Szövetség elnöke az élet védelméről tartott egy rövid előadást. Ezt követően elimádkoztuk a halálra ítélt magzat keresztútját, amit a hívek könyörgése, és az életvédő litánia követett. Lehetőség nyílt egy kis csendes imádkozásra is a kegykép előtt, hálát adva Égi Édesanyánknak anyai szeretetéért, gondoskodásáért, kérve őt:

Madonna, Fekete Mária,

Fogd meg jól a kezünket!

Madonna, Fekete Mária,

Védd Hazánk és egyházunk!

Fotó és cikk: Szeles Miklós és Tausz Rózsa