Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Életvédelmi események 2024. - Lelki adoptálás

2024. március 23. (szombat) 8:00

Plébániánk életvédelmi eseményei közül az elsőre 03.24-én, virágvasárnap este kerül sor. A kedves Testvérek lelki adoptálásra jelentkezhetnek.

Mit jelent a megfogant élet lelki adoptálása?

A lelki adoptálás imádságos elköteleződés az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. A lelki adoptálás művébe való bekapcsolódás egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek - lelki szüleivé tesz minket.

A lelki adoptálást úgy is vállalhatják, ha nem a virágvasárnapi mise keretében teszik ezt meg.

 

Hogyan történik a lelki adoptálás?

Magánúton vagy nyilvánosan – (például most virágvasárnap a templomunkban), de akár közösségben, vagy zarándoklaton is. El kell mondani a Lelki adoptálás ígéretének szövegét. Ettől a naptól kezdve, amit megjegyzünk – 9 hónapon – azaz 40 héten keresztül – naponta imádkozunk egy tized rózsafüzért (Miatyánk és 10 Üdvözlégy Mária), valamint külön imát a gyermekért és szüleiért. Az imádságunkhoz még saját felajánlásokat is kapcsolhatunk, ha szeretnénk. Olyan dolgokat vállaljunk, melyeket teljesíteni is tudunk.

Az ígéret imája:

Szentséges Szűz, Isten Anyja, Mária, összes Angyalok és Szentek, a meg nem születettek védelmében való segítségnyújtás vágyától vezetve, elhatározom és ígérem, hogy (a mai dátum)-tól kezdve lélekben adoptálok egy gyermeket, akinek nevét egyedül Isten ismeri. 9 hónapon át, minden nap imádkozom élete megmentéséért, valamint azért, hogy születése után törvényes és tisztességes életet élhessen.

Imáim e szándékra a következők lesznek: a rózsafüzér egy titka, önkéntes felajánlásaim, és az az ima, melyet ma először mondok el:

 Az adoptálók mindennapi imája:

Uram Jézus! Édesanyád, Mária közbenjárására, aki szeretettel szült világra Téged, valamint Szent Józsefnek, a bizalom emberének közbenjárására, aki születésed után gondoskodott Rólad – kérlek Téged annak a meg nem született gyermeknek érdekében, akit lélekben adoptáltam, és akit a halál veszélye fenyeget. Kérlek, adj szüleinek szeretetet és bátorságot, hogy meghagyják gyermekük életét, melyet Te magad rendeltél számára. Ámen.