Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Főpásztorunk kérése a járvány erősödése miatt

2020. november 8. (vasárnap) 16:03

„Mivel egyre több a megbetegedés, ezért szükséges, hogy még fokozottabban figyeljünk a fertőzés veszélyének csökkentésére. Nyomatékosan kérjük, hogy a templomban mindenki viselje a maszkot, (kivéve természetesen a miséző papot, a kántort és a felolvasókat). Ha valaki a betegség jeleit érzi magán, ne jöjjön el addig a templomba, amíg ezek el nem múlnak. Továbbra is imádkozzunk a betegekért, az orvosokért és az ápolókért, és segítsük azokat, akik a járvány miatt súlyos anyagi gondokkal küzdenek.

A szentáldozás továbbra is kézbe történjen.

Érkezéskor kérjük a Testvéreket, hogy szíveskedjenek a kezüket fertőtleníteni!

A vasárnapi szentmiselátogatás alól az egyház általános irányelvei szerint fel van mentve mindaz, aki valamilyen egészségügyi okból nem tud részt venni. Így a járvány idején nem kötelesek a vasárnapi Szentmisén részt venni az idősek és a krónikus betegségekkel küzdők, az egészségügyben, illetve szociális területen dolgozók, illetve mindazok, akik munkájuk kapcsán fokozottan ki vannak téve a járványveszélynek. Kérem azonban őket, hogy kapcsolódjanak be az élő szentmise-közvetítésekbe az internet, a televízió vagy a rádió segítségével.

Égi Édesanyánknak, a Betegek Gyógyítójának és egyházmegyénk szentjeinek oltalmába ajánlom egyházmegyénket: a lelkipásztorokat, a hívőket, a betegeket és az egészségügyben dolgozókat!”

+ János püspök