Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-14:00 és 15:00-17:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Új rendelkezések a kijárási korlátozás enyhítése utáni időszakra

2020. május 4. (hétfő) 15:09

Dr. Székely János püspök atya rendelkezést adott ki egyházmegyénkre vonatkozóan. Ezen rendelkezést és a helyi viszonyokat figyelembe véve, a zalaegerszegi plébániák lelkipásztorai a következő kéréssel fordulnak a kedves hívek felé:

-          a 65 év felettiek és krónikus betegek, a gyenge egészségűek továbbra is otthonról kapcsolódjanak be a vasárnapi szentmisékbe (minden egyházmegyében ez a rendelkezés). Akik megfázással, náthával küszködnek, szintén kérjük, hogy maradjanak otthon. A szentmise kötelezettsége alóli felmentés továbbra is érvényben van.

A hétköznapi szentmisékre a 65 év felettiek is jöhetnek, betartva a rendelkezéseket.

A szenteltvíz tartók továbbra is üresek.

-          A szájmaszk viselése kötelező a vasárnapi és a hétköznapi szentmisék alatt is. Jó ha használunk védőkesztyűt.  Áldozásnál a szájmaszkot és a védőkesztyűt le kell venni.

-          Kézfertőtlenítő tubust vagy kendőt hozzunk magunkkal. Így könnyebben és gyorsabban tudjuk elvégezni kezünk fertőtlenítését. A templomokban is lesz kihelyezve kézfertőtlenítő.

-          Csak kézbeáldoztatás lehetséges. Az áldozás előtt és után is fertőtlenítsük a kezünket. A békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges.

-          Figyeljünk a segítőkre, akik irányítanak, hol foglaljuk el a helyünket. Templomunkban a törvény betartása érdekében csak kb. 110 hívő tud jelen lenni a szentmiséken. A kijelölt padsorokban 3 személy ülhet. Az előírt 1,5 m távolságot meg kell tartani. Akik közös háztartásban élnek, ők egy padsorba közösen ülhetnek.

-          A szentmisék végén lesz perselyezés, a templomból kimenet tudjunk adományainkat a perselyes kosarakba tenni.

-          Kérjük a testvérektől, hogy tartsuk be azokat a rendelkezéseket, melyeket a világi hatóságok – akár országos vagy önkormányzati - kérnek tőlünk. Így tudunk vigyázni egymásra és önmagunkra.

-          Ezek a rendelkezések az mindannyiunk életét védik. Ne tartsuk ezeket tehernek.