Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Ünnep nyár közepén Zalaegerszegen

2019. július 23. (kedd) 12:37

Kettős alkalmunk volt ünnepelni július 20.-án a Zala megyei székhelyen: a júniusban frissen felszentelt Elek Antal atya mutatta be előttünk első Szentmiséjét. Másrészt pedig régi vágya teljesült ezzel az itteni a görög katolikus híveknek, hiszen idáig – egy megelőző Vecsernye kivételével ­– nem volt lehetőség görög szertartású szentliturgián részt venni Zalaegerszegen!

Az újonnan épült gyönyörű, modern besenyői róm.kat.templom fogadta a szertartás erejéig a híveket, hála Stróber László plébános úr segítőkészségének. A maroknyi görög katolikus hívő több zalai településről jött össze erre az alkalomra, akiknek számát a helyi római katolikus testvérek gyarapították. A liturgia végzése előtt nagy segítség volt Tóni atya magyarázata, mivel gyakorlati tanítást adott a szertartás menetéről, ezzel átlendítve bennünket a kezdeti elfogódottságon és gyakorlatlanságon. Jakab levele alapján Illés próféta életéről szólt a szentbeszéd, arról, vajon honnan vette a kitartást, türelmet reménytelennek tűnő helyzetekben, mint az aszály, az éhínség, vagy üldöztetés közepette? Tudunk-e mi is, hasonlóan hozzá bízni Istenben, aki kimunkálja a megoldásokat, még ha várnunk is kell rá? Aki Őbenne bízik, nem csalatkozik, szólt a bátorítás, majd újra dallam szárnyán csendült fel az ima, a legszentebb áldozat bemutatásakor és önmagunk felajánlásaként is.

Kötetlen és igen barátságos agapéval zártuk az alkalmat Isten szabad ege alatt, hálatelt szívvel Annak, aki egy új kezdetet adott nekünk itt Zalaegerszegen, és körünkbe hívta Elek Antal atyát, kedves feleségével, szolgálni. Isten áldja meg életüket és munkálkodásukat bőségesen!

Kostyál Ildikó

 img_20190720_172141

img_20190720_183603