Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

MAG Közi (Magdalai Ifjúsági Közösség)

A MAG közi (Magdalmag-koziai Ifjúsági Közösség) plébániánk ifjúsági közössége. A plébániatemplom védőszentje Szent Mária Magdolna, aki Magdalából származott, innen kapta a közösség a nevét.

Közösségünk 2015 januárjában alakult az előző év novemberében bérmálkozott fiatalokból Pete Polgár Máté atya vezetésével. 2016 decemberétől a közösség lelki vezetője Kovács József atya lett.

Az évek során egyre több középiskolás fiatal csatlakozott a csoporthoz. 

Fontosnak tartjuk, hogy az általános iskolai hitoktatás után is egy olyan közösséget biztosítsunk a fiataloknak, ahol egy vidám, barátságos légkörben tovább növekedhetnek és erősödhetnek a katolikus hitben.

Szeptembertől június közepéig, a tanév végéig hetente péntek esténkét a plébánia emeleti termében gyűlik össze a közösség egy 1,5 órára. Ezeket a közösségi alkalmakat mindig egy közös imádsággal kezdjük, amiben különböző imádságokkal és imamódokkal ismerkedünk meg. Egy-egy péntek estének van egy témája, amely általában a közösség érdeklődéséhez és az aktuális egyházi ünnepekhez kapcsolódik, ehhez a közösség egyik tagja készül fel. A beszélgetést egy közös imádsággal zárjuk, és a következő péntekig mindenki imádkozik egy közösségbeli társáért. „Mindenekelőtt arra kérlek tehát, tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért.” (1Tim 2,1) Így az imádságban is hordozzuk egymást a hétköznapokban.

 Lelki programjaink között szerepelnek a szentségimádás, szentmise, nagyböjtben a keresztút és az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. Ezek mellett filmnézésre és vidám játszásra is jut idő péntekenként. Ha kikapcsolódásra vágyunk, akkor a közös pizzázás vagy kerti parti a legjobb alkalom erre. Nyaranként pár napos táborunk is megrendezésre kerül, amely nagyon összekovácsolja a közösséget. 2017-ben Tihanyban 2018-ban Zalaerdődön nyaraltunk.

Az egyre gyarapodó közösségünknek közel 20 állandó tagja van. Nagyon örülünk, hogy egyre több fiatalt szólít meg Jézus. Ez a kis csapat egy összetartó közösség, akikre mindig számíthatunk, ha lelki vigaszra, imádságra, bátorításra, segítségre vagy csak egy vidám beszélgetésre van szükségünk.

„Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek!” (Zsolt 133,1)