Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szent András Evangelizációs Iskola, Zalaegerszeg

Magyarországon az evangelizáció folyamatából gyakran hiányzik egy meghatározó lépés, a fundamentum (Redemptoris Mater 44), az első evangelizáció, a kereszténnyé válás első startköve: a meghalt és feltámadt Jézus Krisztus örömhírként való hirdetése azzal a céllal, hogy az ember teljesen rábízza magát Istenre.

A Szent András Evangelizációs Iskola küldetése: evangelizálni, evangelizátorokat képezni. Ne gondoljuk, hogy a papokkal és néhány evangelizációs szakemberrel minden a helyén van, minden katolikus evangelizátorrá kell, hogy váljon. Ez a keresztségi és a bérmálási küldetésünk, mert az első igehirdetésre minden keresztény meghívást kap. (Katekézis Általános Direktóriuma 61)

Az iskola névadója Szent András apostol, elsőként fedezte fel a Mestert (Jn 1,37-42) és rögtön elvitte hozzá testvérét, Pétert, akiből az első – és nálánál sokkal nagyobb – apostol lett. András az, aki keresi a nála nagyobb apostol jelölteket.

A Szent András Evangelizációs Iskola egyházjogilag világi hívők magántársulása, melyet 1980-ban egy laikus teológus, José H. Prado Flores alapított Mexikóban. Napjainkban 58 országban, több mint 2000 önálló iskola működik.

II. János Pál pápa, és fennállásunk 25. évfordulóján XVI. Benedek pápa is apostoli áldásban részesítette az iskolát és minden munkatársát.

Az iskola egyházi hatását jól mutatja, hogy alapítónk előadó volt a 2008. júliusában megrendezett 49. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson a kanadai Quebecben. Magyarországon az első támogatónk Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.

Iskolánk zalaegerszegi csoportja 2010-ben 21 fővel önálló iskolaközösséget alapított, hogy plébánosunk támogatásával még hatékonyabban láthassuk el evangelizációs szolgálatunkat. Már több ízben tartottunk kurzusokat, fokozatosan haladva az önállóság felé, egyre kevesebb segítséget kérve az országban működő más iskolaközösségek tagjaitól. Törekszünk arra, hogy minél több hívő testvérünket megnyerjük Jézus Krisztus örömhíre hirdetésének szolgálatára és arra, hogy ez az örömhír életté váljon bennünk.

Berkiné Kerkai Márta