Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

„Útkeresők” Családos Közösség

Kozi-1-13-Utkeresok„Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

Valóban, többször is megtapasztaltuk, hogy ha tényleg csak ketten, vagy hárman tudtunk eljönni a szerda esti „közibe”, akkor is velünk volt Jézus.

Közösségünk 2005. január 12-én alakult a Szent Család Óvodába járó Maci csoportos gyermekek családjainak részvételével. Évről évre újabb családok csatlakoztak közösségünkhöz, így az elmúlt hat esztendő alatt létszámunk 13 családra gyarapodott.

Az első néhány évben kettő hetente, szerda esténként családoknál találkoztunk. Istennek hála, egyre több gyermekkel áldja meg az Úr családjainkat, közösségünket, így közel egy éve már a Mária Magdolna Plébánián tartjuk az összejöveteleket. Az Istennel való közösségünk hatására vágy lett a szíveinkben a gyakoribb találkozások iránt, így már hetente jövünk össze.

Egy-egy szerdai alkalom rózsafüzér imádsággal kezdődik, aminek felajánlását mindenki saját szavaival imába foglalja. Ezután egy előre megbeszélt témáról elmélkedünk, a Szentírás szavait idézve. Lelki vezetőnk, Stróber László atya sok kérdésünkre választ ad és havonta egy alkalommal Szentírás magyarázatot tart nekünk.

Ha valakinél probléma adódik, kéri a közösség közbenjáró imádságát, aminek már sok esetben megtapasztaltuk erejét, saját közösségünkön belül megtapasztalva Jézus ígéretét: „És bizony, mondom nektek: ha a földön ketten egyetértésben kérnek valamit, bármi legyen is az, megkapják Atyámtól, aki a mennyben van.” (Mt 18,19)

A heti találkozókon felül nyaranként különböző helyszíneken tábort is szervezünk, amik nagyon jól összekovácsolják közösségünket.

Természetesen lehetőségeinkhez mérten az imádság mellett segítünk egymásnak, mert Szent Pál apostol is leírta: „Hordozzátok egymás terhét, s így teljesíteni fogjátok Krisztus törvényét.” (Gal 6,2)

Bevett szokás, ha kisbaba érkezik, akkor „komatálat” viszünk a boldog családnak, ezzel is megkönnyítve az édesanya szülést követő első heteit, hogy Isten kegyelméből „Ne fáradjunk bele a jótettekbe, mert ha el nem lankadunk, annak idején majd aratni is fogunk. Tehát amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, főképpen pedig hittestvéreinkkel.” (Gal 6,9-10)

Természetesen, mint minden közösségben, családban vannak szebb, jobb és vannak nehezebb időszakok is, amikor különösen szükség van a Szentlélek segítségére, erejére közösségünk megtartása, erősítése érdekében, hogy megélhessük Jézus tanítását és példáját: „Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról ismeri meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.” (Jn 13,34-35)

Tompa Anikó és Petőháziné Kerner Anita