Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

December 30. Szent Család vasárnapja

 

Szent Család vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. A Nagytemplomban este ¼ 6 órakor szentségimádást végzünk a családokért.

December 23. Advent 4. vasárnapja

 

Advent 4. vasárnapja van. Ma a Nagytemplomban az esti szentmise után a Botfai Citerazenekar - népzenei összeállításban - karácsonyi hangversenyt ad. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

December 16. Advent 3. Vasárnapja

 

Advent 3. vasárnapja van. A Nagytemplomban az esti 6 órai szentmisében fejeződik be plébániánk adventi lelkigyakorlata. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói imádkozzuk a Nagytemplomban.

December 9. Advent 2. vasárnapja

 

Advent 2. vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói imádkozzuk a Nagytemplomban. Dr. Veres András püspök úr Zalabesenyőben a ¼ 12 órai szentmisében megáldja az elkészült oltárképet.

Csütörtök:        Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja.
Péntek:            Keresztes szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja.

Plébániánk adventi lelkigyakorlata de. 14-15-16, péntek- szombat-vasárnap az esti 6 órai szentmisékben lesz a Nagytemplomban. Lelkigyakorlatunkat Fekete Szabolcs atya, püspöki irodaigazgató, szombathely-szőllősi plébános atya tartja. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz.
          
     A Nagytemplomban reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a testvéreket. A Hit Évében az advent legyen számunkra hitünk megújulásának és a karácsonyi készületnek kegyelmi időszaka. A hajnali szentmiséken végezzük el szentgyónásunkat és gyakori szentáldozással készüljünk a szent ünnepekre. Szombatonként a kertvárosi templomban is lesz hajnali szentmise 6 órakor.     
           
A városi betegeket dec. 17-én, hétfőn gyóntatjuk. Kérjük testvéreinket, a plébánián jelentsék betegeiket, hogy otthonukban végezhessék el karácsonyi gyónásukat és szentáldozásukat.

 A „Szent Anna” nagymama közösség imaórája a Zárda kápolnában lesz kedden du. 5 órakor.

Adventi jótékonysági hangverseny lesz a Zárda kápolnában dec. 14-én, pénteken du. ½ 5-kor
 
Plébániánk egylapos falinaptára 60 Ft-os áron kapható a sekrestyében. Megjelent a Szombathelyi Egyházmegye 2013. évi kalendáriuma, az ára 550 Ft, a sekrestyében vásárolható. Az egyházmegye lapja, a Martinus a sekrestyében kapható. Jövő évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián.

A Hit évében plébániánk Szentföldi zarándoklata a Közel-keleti helyzet miatt februárban elmarad. Az utazási iroda ígérete szerint, amennyiben rendeződik az ottani helyzet, a zarándoklatot megtartjuk. Érdeklődni lehet a plébánia hivatalban.

             Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az adományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

            Jövő vasárnap Advent 3. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.  Jövő vasárnap este 6 órakor a kertvárosi templomban a Liszt Ferenc Iskola egykori diákjainak kórusa karácsonyi koncertet ad.

 

December 2. Advent 1. vasárnapja

 

Advent 1. vasárnapja van, kezdődik az új egyházi év. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban

2012. november 25. Évközi 34. vasárnap, Krisztus Király ünnepe

 

 Az egyházi év utolsó vasárnapja van. Este ¼ 6-kor a Nagytemplomban szentségimádás lesz.

November 18. Évközi 33. vasárnap

 

Évközi 33. vasárnap van. Ma du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

November 11. Évközi 32. vasárnap, Szent Márton püspök ünnepe

 

Évközi 32. vasárnap van, szent Márton püspöknek, egyházmegyénk védőszentjének ünnepe. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

November 4. Évközi 31. vasárnap

 

Évközi 31. vasárnap van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

Október 28. Évközi 30. vasárnap

 

Évközi 30. vasárnap van.

Október 21. Évközi 29. Vasárnap

 

Évközi 29. vasárnap, Missziós vasárnap van. A mai vasárnapi perselygyűjtés a Katolikus Püspöki Konferencia kérésére a missziók támogatására történik. Szeretettel kérjük a testvérek nagylelkű támogatását.

Október 14. Évközi 28. Vasárnap

 

Évközi 28. vasárnap van. Este ¼ 6-kor a szentolvasót imádkozzuk a Nagytemplomban.

Október 7. Évközi 27. Vasárnap

 

Évközi 27. vasárnap van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¼ 6-kor a szentolvasót imádkozzuk a Nagytemplomban.

Szeptember 30. Évközi 26. Vasárnap, Szentírás vasárnapja

 

Évközi 26. vasárnap van. A mai napon ünnepeljük a Szentírást, Isten írott üzenetét. Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Szeptember 23. Évközi 25. vasárnap

 

Évközi 25. vasárnap van.  Este ¾ 7-kor a Nagytemplomban a loretói litániát imádkozzuk.

Szeptember 16. Évközi 24. vasárnap

 

Évközi 24. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a Nagytemplomban a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. A Páterdombi búcsúi szentmise de. ½ 12 órakor kezdődik. Ma este 6 órakor a kertvárosi templomban a czestochowai Fekete Madonna kegyképét fogadjuk az Alfa Szövetség és a ferences Világi Rend szervezésében a Tengertől tengerig elnevezésű zarándoklat keretében. A határokon átívelő zarándoklat az élet védelmét szolgálja a magzati életkorú gyermekek elleni támadások miatt. 

Szeptember 9. Évközi 23. vasárnap

 

Évközi 23. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.   

Szeptember 2. Évközi 22. vasárnap

 

Évközi 22. vasárnap van. A Mindszenty József Ált. Iskola, Gimn. és Koll. tanévnyitó szentmiséje az általános iskolásoknak a mai vasárnapon du. ½ 5 órakor lesz a Nagytemplomban. Este ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk.           

Augusztus 26. Évközi 21. vasárnap

 Évközi 21. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk.

Hétfő:       Szent Mónika emléknapja.
Kedd:        Szent Ágoston püspök és egyháztanító emléknapja.

Szerda:     Keresztelő szent János vértanúságának emléknapja.

augusztus 19. Évközi 20. vasárnap

 

Évközi 20. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. Ma de. a 10 órai szentmisén az erdélyi Árvácska közösség zenekara szolgál.