Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Szentháromság ünnepe 2018. május 27.

         Szentháromság főünnepe van. Este ¼ 7-kor az Édesanyák Szent Mónika Közösségének összejövetelét tartjuk.

Szerda:      Szent István király ereklyéi átvitelének emlékezete.

Péntek:      Szent Jusztinusz vértanú emléknapja.                    

        A héten lesz elsőpéntek és elsőszombat. Elsőpénteken a Nagytemplomban a szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 7 órakor kezdődnek. Elsőszombaton a Szűzanya Szeplőtelen Szíve elsőszombati ájtatossága este ¼ 7-kor rózsafüzéres szentségimádással kezdődik, 7-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő. A szentségimádással bekapcsolódunk az országos szentségimádásba.

        Az esti szentmisék előtt ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk.

        Péntekenként az esti szentmise után csendes szentségimádás van templomunkban.     

        A jubiláns házaspárok találkozója június 23-án, szombaton 10 órakor szentmisével kezdődik a Szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik házassági évfordulójukat az 5. évfordulótól kezdve 5 évenkénti felosztásban. Jelentkezni lehet június 5-ig a plébánián.

        Szeretetláng Fesztivál lesz aug. 25-én, Máriaremetén. Autóbusz indul, a költsége 5.000 Ft. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban.

            Jövő vasárnap Úrnapja, Krisztus szent Testének és Vérének főünnepe. Jövő vasárnap tartjuk meg a Ferences Plébánia, a Kertvárosi Plébánia és a Mária Magdolna Plébánia közös városi úrnapi körmenetét. A Nagytemplomtól indulunk. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmise után indul a körmenet a Nagytemplomtól a Ferences templomba. Szeretettel hívjuk a testvéreket a közös ünneplésre, körmenetre. A közös úrnapi körmenet felkészülés az 2020.évi Eucharisztikus Világkongresszusra, amely hazánkban lesz. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz.  Szeretettel hívjuk az elsőáldozókat, hogy a körmenetben virágszirmot hintsenek az Oltáriszentség előtt. A testvérektől virágszirmokat kérünk. A rendezők irányítására szíveskedjünk figyelni.

Zalabesenyőben a közös városi úrnapi körmenet miatt szombaton este 7 órakor lesz szentmise.