Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 5. vasárnap 2016. február 7.

Évközi 5. vasárnap van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

 Szerda:           Hamvazószerda.

Csütörtök:    A Lourdes-i Szűzanya emlékezete, a Betegek Világnapja. A szentmise után kezdjük a lourdes-i  kilencedet.                          

                 Hamvazószerdán elkezdődik a Szent Negyvennap, a nagyböjti idő. Hamvazószerdán hamuszentelés és hamvazkodás lesz. Ez felszólítás a bűnbánatra, de egyben örök életre szóló meghívást is jelent. A szentmisék a Nagytemplomban reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek. Akik e napon nem hamvazkodnak, ők jövő vasárnak a szentmisék után részesülhetnek e szentelményben

     A böjti fegyelemről: Hamvazószerda szigorú böjti nap. A 18-60 év közötti hívőknek e napon háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. 14 éves kortól nem szabad húst fogyasztani. Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, ők jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíthetik a böjtöt.

             Nagyböjt péntekjen a Nagytemplomban este ¼ 6-kor, a Kálvárián du. 3 órakor végezzük a keresztutat.

            Iskolára előkészítő foglalkozások indulnak a Mindszenty József Ált. Iskolában. Az első foglalkozás február 8-án, hétfőn du. fél 5-kor kezdődik. Szeretettel várják a Mindszenty iskolába a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

    Az Irgalmasság Évében plébániánk zarándoklatot indít Szent Piohoz és Assisi szent Ferenchez Olaszországba. A részvételi díj 125.000 Ft, félpanzióval. Részletes program olvasható a padokra, valamint a hirdető táblára tett ismertetőn. Érdeklődni lehet a plébánián és a plébánia telefonszámán: 599 230. Mivel a rotondoi szállást jó előre kell lefoglalni, a jelentkezők számát rövid határidővel tudnunk kell. Ezért kérjük a mielőbbi jelentkezéseket.

       Jövő vasárnap nagyböjt 1. vasárnap lesz.   Jövő vasárnap a szentmisék után hamvazkodás. Jövő vasárnap este ¼ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetel lesz.