Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Advent 1. vasárnap 2015. november 29.

             Advent 1. vasárnapja van. Új egyházi évet kezdünk a mai nappal. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk. Minden adventi vasárnapon du. 4-kor lesz családos szentmise a Zárdában.    

Hétfő:             Szent András apostol ünnepe.

Csütörtök:   Xavéri szent Ferenc áldozópap emléknapja.             

          Hétfőtől a Nagytemplomban a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a testvéreket. A decemberi hajnali szentmisékre még van szabad miseszándék.

            December 1-től, keddtől a 2016. évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel. A szentmisék stóla díja nem változott.

            Karácsonyra tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Az adományokat dec. 15-ig kérjük behozni a plébániára. Akik pénzadománnyal szeretnének hozzájárulni a szegények támogatásához, szíveskedjenek a Karitász perselybe dobni. Az adományokat előre is hálásan köszönjük.

          A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este 1/4 –kor kezdődő szentórát papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpénteken a szentmisék reggel 6, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek. Első szombaton a Szűzanya Szeplőtelen Szíve első szombati ájtatossága du. 5 órakor kezdődik fiatal zenei tehetségek adventi hangversenyével.  A szentmise után szentóra.

      Plébániánk egylapos falinaptára 65 Ft-os áron, az Egyházmegyei Kalendárium 650 Ft áron a sekrestyében kapható.

            A Szombathelyi Egyházmegyében a Szent Márton Jubileumi év alkalmával a Zalaco Sütőipari cég közreműködésével akciót hirdet az egyházmegye „Szent Márton Ládája” elnevezéssel. Az első szent Márton ládák ünnepélyes kihelyezésére december 3-án, csütörtökön kerül sor. Ettől a naptól kezdve lehetőségünk nyílik arra, hogy a Zalaconál történő vásárlások során gondoljunk a szegényekre is oly módon, hogy némi pékárut az üzletekben kihelyezett ládákba is vásárolunk. Szeretettel buzdítjuk testvéreinket a jótékonykodásra.

         Jövő vasárnap Advent 2. vasárnapja lesz.