Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

március 11. Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja van. A Nagytemplomban este ¼ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetel lesz, ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. 

Kedden a kertvárosi templomban a fatimai engesztelő szentmise este ½ 6-kor kezdődik. A szentmise után keresztutat végzünk. Engesztelésünket litániával és szentségi áldással fejezzük be.

„Cursillos lelki délutánra” hívjuk a Cursilló végzett testvéreket. A lelki délután du. 5 órakor kezdődik a Nagytemplomban. ¼ 6-kor rózsafüzér, 6 órakor szentmise. Az összejövetel a szentmise után a plébánián folytatódik.

Csütörtökön, Nemzeti Ünnepünkön a Nagytemplomban 9 órakor szentmise lesz hazánkért, nemzetünkért. E szentmisével kezdődik a városi ünnepség.

Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek.

A Nagytemplomban nagyböjt péntekjein az esti szentmise előtt ¼ 6-kor végezzük a keresztúti ájtatosságot. A Kálvárián, pénteken du. 3-kor imádkozzuk a keresztutat. A Zárdában du. 5 órakor végezzük a keresztutat.

Nagyböjti jótékonysági akciónk a rászorulók és a nagycsaládosok megsegítését támogatja. Az Egyházmegyei Karitász kis perselyeket küldött, amelybe a böjtjeinkből és lemondásainkból származó pénzösszeget beledobhatjuk és ezen összegeket összegyűjtve karitász szervezetünk segíti a rászorultakat. Kis perselyeket a sekrestyében kaphatunk. 

Kérjük testvéreinket, hogy szíveskedjenek beteg, járni nehezen tudó hozzátartozóikat a plébánián bejelenteni, hogy otthonukban végezhessék el húsvéti szentgyónásukat és szentáldozásukat. A városi betegek gyóntatása március 23-án, pénteken lesz.

A Martinus, egyházmegyénk lapja, a sekrestyében vásárolható.

 Jövő vasárnap Nagyböjt 4. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.