Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Új rendelkezések a kijárási korlátozás enyhítése utáni időszakra

2020. május 4. (hétfő) 15:09

Tekintettel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2020. június 3-án kiadott rendelkezésére, kérek minden lelkipásztort és hívőt a következők figyelembe vételére:

 

-       június 14-től, vasárnaptól újra érvényes a minden katolikus hívőre vonatkozó szentmiselátogatási kötelezettség. Ez alól augusztus 1-ig felmentést kapnak a 65 évnél idősebbek, valamint akiknek egészsége különleges módon veszélyeztetett. Továbbra is érvényes a felmentés a betegek és azok számára, akik munkájukból adódóan nem tudnak sem szombat este, sem vasárnap szentmisén részt venni.

-       szájmaszkot viseljünk a szentmisék alatt, a templomba jövet fertőtlenítsük kezünket

-       a szenteltvíztartókat továbbra se használjuk

-       a szentáldozás kézbe történik, a békeköszöntésnél a kézfogást mellőzzük

-       a szentségek és a szentelmények (legfőképpen keresztelés, esküvő, temetés) ünneplése történhet a hívők részvételével, ügyelve a vonatkozó állami előírások megtartására.

-       június 14, vasárnaptól kezdődően nincsen lehetőség az általános feloldozás megadására

 

Most, hogy templomi életünk is lassan visszatér a korábban megszokott keretek közé, köszönöm minden lelkipásztornak és minden hívőnek az elmúlt hónapok nehéz idejében való helytállást, az előírások megtartását és a rendkívüli helyzethez való gyors és kreatív alkalmazkodást. Az eddig megszokott figyelemmel vigyázzunk továbbra is egymásra!

Székely János

megyéspüspök