Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

2013. április 14. Húsvét 3. vasárnapja

 

Húsvét 3. vasárnapja van. Este ¼ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetel lesz, ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

2013. április 7. Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni Irgalmasság ünnepe

 

Húsvét 2. vasárnapja van, az Isteni Irgalmasság ünnepe. Ma este 6 órakor a Nagytemplomban szentségimádást tartunk a Jézus Szíve Család vezetésével, amelyet plébániánkért, hívatásokért és családjainkért ajánlunk fel.

Urunk Jézus Krisztus feltámadása, 2013. március 31.

 

Húsvétvasárnapja van, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadását ünnepeljük. Szeretnénk megköszönni a jó Istennek a sok kegyelmet, amelyben a nagyböjt folyamán részesültünk. Köszönjük a testvérek buzgóságát, a melyet tanúsítottak a lelkigyakorlat és a nagyheti szertartások alatt.

2013. március 24. Virágvasárnap

 

Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja van. A 10 szentmisén végezzük a barkaszentelést, az énekkar a passiót énekli. Az esti szentmisében fejeződik be nagyböjti lelkigyakorlatunk.

2013. március 10. Nagyböjt 4. vasárnapja

 

Nagyböjt 4. vasárnapja van. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

2013. március 3. Nagyböjt 3. vasárnapja

 

 Nagyböjt 3. vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

2013. február 17. Nagyböjt 1. vasárnapja

 

Nagyböjt 1. vasárnapja van.  A szentmisék után hamvazkodás lesz. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

2013. február 10. Évközi 5. vasárnap

 

Évközi 5. vasárnap van.  Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

2013. február 3. Évközi 4. vasárnap

 

Évközi 4. vasárnap van.  Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. A szentmisék után Balázs-áldás lesz. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

2013. január 20. Évközi II. vasárnap

 

Évközi 2. vasárnap van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.

január 13. Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

 

Urunk megkeresztelkedésének főünnepe van. A kertvárosi templomban ma este 5 órakor kezdődik a fatimai engesztelő szentmise és szentségimádás.

Január 6. , Urunk megjelenése, Vízkereszt

 

Vízkereszt, Urunk megjelenésének főünnepe van. A 11 órai szentmisén végezzük a hagyományos vízmegáldást. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. A Nagytemplomban este ¾ 6 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

December 30. Szent Család vasárnapja

 

Szent Család vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. A Nagytemplomban este ¼ 6 órakor szentségimádást végzünk a családokért.

December 23. Advent 4. vasárnapja

 

Advent 4. vasárnapja van. Ma a Nagytemplomban az esti szentmise után a Botfai Citerazenekar - népzenei összeállításban - karácsonyi hangversenyt ad. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.

December 16. Advent 3. Vasárnapja

 

Advent 3. vasárnapja van. A Nagytemplomban az esti 6 órai szentmisében fejeződik be plébániánk adventi lelkigyakorlata. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói imádkozzuk a Nagytemplomban.

December 9. Advent 2. vasárnapja

 

Advent 2. vasárnapja van. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a loretói imádkozzuk a Nagytemplomban. Dr. Veres András püspök úr Zalabesenyőben a ¼ 12 órai szentmisében megáldja az elkészült oltárképet.

Csütörtök:        Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja.
Péntek:            Keresztes szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja.

Plébániánk adventi lelkigyakorlata de. 14-15-16, péntek- szombat-vasárnap az esti 6 órai szentmisékben lesz a Nagytemplomban. Lelkigyakorlatunkat Fekete Szabolcs atya, püspöki irodaigazgató, szombathely-szőllősi plébános atya tartja. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz.
          
     A Nagytemplomban reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisékre szeretettel hívjuk a testvéreket. A Hit Évében az advent legyen számunkra hitünk megújulásának és a karácsonyi készületnek kegyelmi időszaka. A hajnali szentmiséken végezzük el szentgyónásunkat és gyakori szentáldozással készüljünk a szent ünnepekre. Szombatonként a kertvárosi templomban is lesz hajnali szentmise 6 órakor.     
           
A városi betegeket dec. 17-én, hétfőn gyóntatjuk. Kérjük testvéreinket, a plébánián jelentsék betegeiket, hogy otthonukban végezhessék el karácsonyi gyónásukat és szentáldozásukat.

 A „Szent Anna” nagymama közösség imaórája a Zárda kápolnában lesz kedden du. 5 órakor.

Adventi jótékonysági hangverseny lesz a Zárda kápolnában dec. 14-én, pénteken du. ½ 5-kor
 
Plébániánk egylapos falinaptára 60 Ft-os áron kapható a sekrestyében. Megjelent a Szombathelyi Egyházmegye 2013. évi kalendáriuma, az ára 550 Ft, a sekrestyében vásárolható. Az egyházmegye lapja, a Martinus a sekrestyében kapható. Jövő évi szentmisékre előjegyzést veszünk fel a plébánián.

A Hit évében plébániánk Szentföldi zarándoklata a Közel-keleti helyzet miatt februárban elmarad. Az utazási iroda ígérete szerint, amennyiben rendeződik az ottani helyzet, a zarándoklatot megtartjuk. Érdeklődni lehet a plébánia hivatalban.

             Tartós élelmiszeradományokat gyűjtünk rászoruló testvéreink megsegítésére. Szeretettel kérjük a kedves hívek nagylelkűségét. Az adományokat dec. 14-ig kérjük behozni a plébániára, hogy karácsony előtt szétoszthassuk.

            Jövő vasárnap Advent 3. vasárnapja lesz. Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában.  Jövő vasárnap este 6 órakor a kertvárosi templomban a Liszt Ferenc Iskola egykori diákjainak kórusa karácsonyi koncertet ad.

 

December 2. Advent 1. vasárnapja

 

Advent 1. vasárnapja van, kezdődik az új egyházi év. Du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban

2012. november 25. Évközi 34. vasárnap, Krisztus Király ünnepe

 

 Az egyházi év utolsó vasárnapja van. Este ¼ 6-kor a Nagytemplomban szentségimádás lesz.

November 18. Évközi 33. vasárnap

 

Évközi 33. vasárnap van. Ma du. 4 órakor családos szentmise lesz a Zárdában. Este ¾ 6-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Nagytemplomban.