Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 16. vasárnap 2020. július 19.

 

Kedd:   Brindisi szent Lőrinc áldozópap, egyháztanító.

Évközi 15. vasárnap 2020. július 12.

 

Hétfő:       Szent Henrik hitvalló emlékezete.

Évközi 14. vasárnap 2020. július 5.

 

Évközi 14. vasárnap van. A Besenyői Öreghegyen a búcsúi szentmise 11 órakor kezdődik.

Évközi 13. vasárnap 2020. június 28.

 

Hétfő:       Szent Péter és szent Pál apostolok főünnepe.

Évközi 12. vasárnap 2020. június 21.

 

Hétfő: Fisher szent János püspök, vértanú és Morus szent Tamás vértanú.

Szentháromság főünnepe 2020. június 7.

 

    A mai vasárnap Szentháromság főünnepe van.

Pünkösd főünnepe 2020. május 31.

 

      Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának főünnepe van. A mai nappal lezárul a húsvéti szent idő.

Húsvét 6. vasárnap 2020. május 17.

 

      Húsvét 6. vasárnap van. A mai nappal – hála Istennek - elkezdjük a vasárnapi szentmiséket, igaz a korlátozásoknak megfelelően. Kérjük a testvérektől ezek megtartását.

Húsvét 5. vasárnap 2020. május 10.

 

 Húsvét 5. vasárnap van. De. ½ 9 órakor élő, egyenes adásban lesz szentmise közvetítés a Nagytemplomból. A Zalaegerszegi Televízió csatornáján lehet a szentmisét követni, és azon lélekben részt venni. A „zegtv. hu” honlapon is lehet a szentmisét egyenes adásban követni. Plébániáink nevében hálásan köszönjünk a Zalaegerszegi Televízió segítségét. Isten áldja meg őket. 

Húsvét 3. vasárnap 2020. április 26.

 

               Húsvétvasárnap 3. vasárnapja van. Örömmel közöljük, hogy a mai vasárnaptól de. ½ 9 órakor élő, egyenes adásban lesz szentmise közvetítés a Nagytemplomból. A Zalaegerszegi Televízió csatornáján lehet a szentmisét követni, és azon lélekben részt venni. Plébániáink nevében hálásan köszönjünk a Zalaegerszegi Televízió segítségét. Isten áldja meg őket.  A szentmisét vasárnaponként mindig más  plébánia lelkipásztora mutatja be.

Húsvétvasárnap 2020. április 12.

 

       Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának főünnepe van. Megköszönjük a jó Istennek a sok kegyelmet, amelyben részesültünk. Csendben ünnepeltünk otthonainkban. A kedves híveink templomunkban csak lélekben lehettek jelen és lélekben áldozhattak, de papjaink a szertartásokat mindig úgy végezték, hogy szívükben idehozták a testvéreket az Úr színe elé.

Nagyböjt 5. vasárnapja 2020. március 29.

 

Az alábbiakban szeretettel osztjuk meg a testvérekkel Horváth István Sándor atya gondolatait, melyeket az "Élő víz" kiadványon olvashatnak:

Nagyböjt 4. vasárnapja 2020. március 22.

 

Kedves Testvérek!
Mindannyian tudjuk, hogy milyen törékeny az életünk. Most a járványveszély idején ez különösképpen tudatosul bennünk. Amikor olyan megpróbáltatások ének bennünket, amelyek ellen a magunk erejéből nem tudunk védekezni, átéljük, hogy mindig Isten kezében van az életünk. Ez a nagy hit és bizalom legyen ott életünkben. Imádságunk most még buzgóbban szálljon a Szentháromságos Egy Istenhez. Adja meg az Úr, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez. Kérjük a Boldogságos Szűzanyát, a Betegek Gyógyítóját, hogy anyai oltalmával és közbenjárásával segítsen a megpróbáltatás óráiban.

Nagyböjt 3. vasárnapja 2020. március 15.

 

      Csütörtök Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe. Templomunkban egész napos szentségimádás lesz. A szentmisék reggel ½ 7, ½ 8 és este 6 órakor kezdődnek. A ½ 8 órai szentmise után szentségkitétel, déli 12-kor rózsafüzért imádkozunk, du. 5-kor szentóra, majd szentségeltétel. Szívesen jöjjünk a szentségimádásra, kérve az Úr Jézus oltalmát, segítségét.

Nagyböjt 2. vasárnapja 2020. március 8.

 

     Nagyböjt 2. vasárnapja van. Este ¼ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk, ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk.