Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 18. vasárnap 2018. augusztus 5.

 

                 Évközi 18. vasárnap van.Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Évközi 17. vasárnap 2018. július 29.

 

         Évközi 17. vasárnap van. A Besenyői templom búcsúi szentmiséje ¼ 12-kor kezdődik. Este ¼ 7kor az édesanyák Szent Mónika közösségének összejövetele lesz, ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk.

Szent Mária Magdolna, városunk védőszentjének főünnepe 2018. július 22.

 

        Évközi 16. vasárnap, Szent Mária Magdolna napja, templomunk búcsúünnepe van. Ezen a napon teljes búcsú nyerhető a szokott feltételekkel. Templomunk búcsúnapján du. 3 órára ultreyára hívjuk és várjuk a cursillós testvéreket. Este 6 órakor szentségimádás órát tartunk, melyre a cursillót nem végző testvéreket is szeretettel hívjuk és várjuk. 7 órakor tartjuk az ünnepélyes búcsúi szentmisét.     

Évközi 15. vasárnap 2018. június 15.

 

Évközi 15. vasárnap van. Este ¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk.

Évközi 14. vasárnap 2018. július 8.

 

        Ma évközi 14. vasárnap van. Ma este ¼ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk,¾ 7-kor a loretói litániát imádkozzuk. 

Évközi 13. vasárnap 2018. július 1.

 

       Ma évközi 13. vasárnap van. A mai perselygyűjtés a Szentatya szándékára „Péter-fillér” gyűjtés lesz.Adományainkkal hozzájárulunk a világegyház apostoli munkájához.

Keresztelő Szent János születése 2018. június 24.

 

        Keresztelő szent János születésének főünnepe van. Este ¼ 7-kor az „Édesanyák szent Mónika” közösségének összejövetelét tartjuk, ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Évközi 11. vasárnap 2018. június 17.

 

        Évközi 11. vasárnap van. A 10 órai szentmise gyémántmise lesz, melyet Dr. Szakony Ferenc nyugdíjas lelkipásztor mutat be.  Este ¾ 7-kor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.  A Jánka hegyi szent Antal búcsúi szentmise du. 3 órakor kezdődik. A szentmisét Lendvai Zoltán rédicsi plébános úr mutatja be.

Évközi 10. vasárnap 2018. június 10.

 

        Évközi 10. vasárnap van. A 10 órai szentmisében adunk hálát az elmúlt iskolai évért. Este ¼ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk. Az esti szentmisében felcsendül Gounod:C-dúr Missa Brevis c. műve a Mindszenty József Kamarakórus előadásában.

Úrnapja 2018. június 3.

 

         Úrnapja, Krisztus szent Testének és Vérének főünnepe van. Ma tartjuk meg a Ferences Plébánia, a Kertvárosi Plébánia és a Mária Magdolna Plébánia közös városi úrnapi körmenetét. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik a Nagytemplomban. A szentmise után indul a körmenet a Nagytemplomtól a Ferences templomba. A közös úrnapi körmenet felkészülés az 2020.évi Eucharisztikus Világkongresszusra, amely hazánkban lesz. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz.  Szeretettel hívjuk az elsőáldozókat, hogy a körmenetben virágszirmot hintsenek az Oltáriszentség előtt. A rendezők irányítására szíveskedjünk figyelni.   

Szentháromság ünnepe 2018. május 27.

 

         Szentháromság főünnepe van. Este ¼ 7-kor az Édesanyák Szent Mónika Közösségének összejövetelét tartjuk.

Pünkösd 2018. május 20.

 

       Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának főünnepe van.Du. 4-kor családos szentmise lesz a Zárdában.

Urunk mennybemenetele 2018. május 13.

 

         Urunk mennybemenetelének főünnepe van. Du. ½ 4-kor elsőáldozás lesz templomunkban. Este ¼ 7-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk.        

Húsvét 6. vasárnapja 2018. május 6.

 

           Húsvét 6. vasárnapja van. A mai vasárnapon szeretettel köszöntjük az édesanyákat. A jó Isten áldása és kegyelme segítse őket anyai hívatásukban.

Húsvét 5. vasárnapja 2018. április 29.

 

          Húsvét 5. vasárnapja van. Este ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk.   

Húsvét 4. vasárnapja 2018. április 22.

 

          Húsvét 4. Jó Pásztor vasárnapja, a papi és szerzetesi hivatások világnapja van. Imádkozzunk hívatásokért.

Húsvét 3. vasárnapja 2018. április 15.

 

        Húsvét 3. vasárnapja van. Du. ¼ 6-kor Rózsafüzér Társulati összejövetelt tartunk, ¾ 6-kor a loretói litániát imádkozzuk.

Húsvét 2. vasárnapja 2018. április 8.

 

          Húsvét 2. vasárnapja van, az Isteni Irgalmasság ünnepe. Ma du. 5 órakor a Nagytemplomban a Jézus Szíve Család vezetésével szentóra lesz, amelyre szeretettel hívjuk a testvéreket.Du. 4 órakor családos szentmise a Zárdában.       

Húsvétvasárnap 2018. április 1.

 

         Húsvétvasárnap, Urunk Jézus Krisztus dicsőséges feltámadásának főünnepe van. Megköszönjünk a jó Istennek a sok kegyelmet, amelyben a nagyböjti készület során részesültünk. Köszönjük a testvérek buzgóságát, amelyet tanúsítottak a lelkigyakorlat, a nagyheti szertartások és a városi keresztút alatt. Hálásak vagyunk a díszítők munkájáért, a Mindszenty kórus, az énekesek, ministránsok és a segítők szolgálataiért. A kedves híveknek Istentől megáldott, kegyelemteljes húsvétot kívánunk.

Virágvasárnap 2018. március 25.

 

         Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja van. A 10 órai szentmisében lesz a barkaszentelés, és fejeződik be nagyböjti lelkigyakorlatunk. Az esti szentmisében plébániánk énekkara a passiót énekli.